UPORABA PIŠKOTKOV

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki uporabnikom omogočajo prijetnejše brskanje. Spletna stran omogoča tudi pošiljanje profilnih piškotkov (svojih in drugih spletnih strani) za naslovitev specifične reklame. S klikom na povezavo “Policy - Piškotki in varstvo zasebnosti” tukaj ob strani, lahko najdete informacije o dezaktivaciji namestitve piškotkov, toda v tem primeru bi lahko spletna stran delovala neustrezno. Z nadaljevanjem brskanja po tej spletni strani sprejemate našo Policy.

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran uporablja tehnologijo, ki se imenuje piškotki. Po Direktivi 2009/136/CE in z aplikacijo Nadzorništva za Poroka za zaščito osebnih podatkov, ki je bila sprejeta 8. Maja 2014, v nadaljevanju posredujemo specifične informacije o uporabi piškotkov in podobnih tehnologijah (ki bodo iz praktičnih razlogov kasneje imenovani piškotki) ter o njihovi upravi.

Piškotki so majhne datoteke podatkov, ki vsebujejo alfa numerični kodeks, ki se pošlje brskalniku in je kasneje shranjen v računalniku uporabnika, ko obišče spletno stran. V primeru, da uporabnik nima namena sprejeti piškotkov, se lahko ti onesposobijo potom navodil proizvajalca brskalnika, h kateremu vas napotimo.

Vsekakor vam bo mogoče koristiti najbolj zanimive značilnosti naše spletne strani samo z aktivacijo piškotkov. Glede na značilnosti in uporabo piškotkov razlikujemo dve makro kategoriji: tehnični piškotki in profilni piškotki. Iz člena 122, odstavek 1, Kodeks o varovanju osebnih podatkov, se tehnični piškotki uporabljajo z namenom “izvršitve predvajanja komunikacije na elektronski komunikacijski mreži ali v meri, ki je nujno potrebna dobavitelju usluge v informacijski službi, ki ga naročnik ali porabnik spletne strani eksplicitno vprašata naj izvrši tako uslugo.” Taki piškotki zagotavljajo normalno brskanje in uporabo spletne strani in njihova namestitev ne zahteva predhodnega strinjanja uporabnikov.

Profilni piškotki pa so trajni in se uporabljajo za ugotavljanje uporabnikovih preferenc in za izboljšanje njegove brskalne izkušnje. Za uporabo le-teh je potrebno strinjanje in zato se je v trenutku vstopa v spletno stran pojavil prikazni oglas, ki predstavlja kratko informativo in vprašanje o strinjanju.